Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης

10.00 - 18.00: Λειτουργία Κέντρου Εγγραφών

 

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης

09.00 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 & 10 χλμ  (Ολοκλήρωση 10.30)

09.00Εκκίνηση Αγώνα Δυναμικού Βάδην 5 χλμ. (Ολοκλήρωση 10.30)

10.30 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου Παιδιών (900μ)

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν και τερματίζουν εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του Σχολείου.

 

 

 

Ο 4ος «Αρσάκειος Δρόμος» διοργανώνεται την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στις 09.00 το πρωί. Είναι ένας δρόμος ανοικτός σε όλους, όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή των Αρσακείων Σχολείων.
 

Μια τέτοια ημέρα, ημέρα γιορτής για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μαθητών των σχολείων, δημοτών, αθλητών και κοινωνικών φορέων τής περιοχής μας, με σκοπό την ανάδειξη των αξιών τής κοινωνικής ευαισθησίας, τής ευγενούς άμιλλας και τής πολύπλευρης καλλιέργειας, αξίες που υπηρετούν με συνέπεια εδώ και δεκαετίες, από την ίδρυσή τους το 1836, τα Αρσάκεια Σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα η ιδέα και η υλοποίηση της διοργάνωσης του Αρσάκειου Δρόμου γεννήθηκε από την ανάγκη :


- να αναδειχθούν μέσα από τον αθλητισμό τα κοινωνικά και πολιτιστικά ιδεώδη (το ευ αγωνίζεσθαι, η αξία της προσωπικής υπέρβασης και η πίστη στην προσπάθεια με κανόνες), τα οποία αποτελούν μέρος των εκπαιδευτικών αξιών που υπηρετούν τα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.


- να εδραιωθεί η σχέση εκπαιδευτικών δράσεων με την κοινωνική προσφορά  καθώς και τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, όπως είναι η άθληση των ανθρώπων στα σύγχρονα αστικά κέντρα, ειδικά μέσα από συλλογικές δραστηριότητες.


-να δημιουργηθούν δεσμοί ευρύτερης συνεργασίας με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς.


-να θεσμοθετηθεί μια μεγάλη αθλητική γιορτή, σημείο αναφοράς και συνάντησης για αποφοίτους, γονείς, μαθητές, δρομείς και αθλητές.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο 4ος Αρσάκειος Δρόμος επιδιώκει να διαδώσει ένα σημαντικό κοινωνικό μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να διευρύνει το δίκτυο ανθρώπινων και υλικών πόρων του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας». Ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2012. Αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δημιουργήθηκε το 2014 και μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια από τη δημιουργία της έχει καταφέρει να εγγράψει πάνω από 70.000 δότες, από τους οποίους οι 29 έχουν βρεθεί συμβατοί.  Στόχος του Συλλόγου είναι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια να καταφέρει να εγγράψει 200.000 εθελοντές δότες! Να διαδώσει το σύνθημα: «Γίνε και εσύ εθελοντής δότης! Δώσε ελπίδα! Δώσε ζωή!»

 

 

 

Στα πλαίσια του 4ου Αρσάκειου, η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», σε συνεργασία με τα Αρσάκεια Σχολεία διοργανώνουν για δεύτερη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών και ρούχων.

Περισσότερα για τη δράση συλλογής κι επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών μπορείτε να δείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

http://teamfortheworld.blogspot.gr/

https://www.facebook.com/teamfortheworld1/

 

 

 

Για πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

 

Ο 4ος «Αρσάκειος Δρόμος» διοργανώνεται την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στις 09.00 το πρωί. Είναι ένας δρόμος ανοικτός σε όλους όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή των Αρσακείων Σχολείων.


Ο 4ος «Αρσάκειος Δρόμος» θα περιλαμβάνει διαδρομή 5 & 10 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης,δυναμικό βάδην 5 χιλιομέτρων στην ίδια διαδρομή  και αμέσως μετά αγώνα δρόμου 900 μέτρων μέσα στις εγκαταστάσεις των Σχολείων, για μαθητές 8-12 ετών. Το κόστος συμμετοχής για τους δρομείς των 5 & 10 χιλιομέτρων και για το δυναμικό  βάδην θα είναι 5 ευρώ για τους μαθητές Γυμνασίου, 10 ευρώ για τους μεγαλύτερους μαθητές και τους ενήλικες. Το κόστος συμμετοχής των μαθητών του Δημοτικού για τον δρόμο των 900 μέτρων θα είναι επίσης 5 ευρώ.