Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης

10.00 - 20.00: Λειτουργία Κέντρου Εγγραφών

 

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης

09.00 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ  (Ολοκλήρωση 10.00)

09.00Εκκίνηση Αγώνα Δυναμικού Βάδην (Ολοκλήρωση 10.15)

10.30 Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου Παιδιών (900μ)

Όλοι οι αγώνες ξεκινούν και τερματίζουν εντός των κτηριακών εγκαταστάσεων του Σχολείου.

 

 

 

Ο 3ος «Αρσάκειος Δρόμος» διοργανώνεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 09.00 το πρωί. Είναι ένας δρόμος ανοικτός σε όλους, όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή των Αρσακείων Σχολείων.
 

Μια τέτοια ημέρα, ημέρα γιορτής για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, θα συμβάλει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ μαθητών των σχολείων, δημοτών, αθλητών και κοινωνικών φορέων τής περιοχής μας, με σκοπό την ανάδειξη των αξιών τής κοινωνικής ευαισθησίας, τής ευγενούς άμιλλας και τής πολύπλευρης καλλιέργειας, αξίες που υπηρετούν με συνέπεια εδώ και δεκαετίες, από την ίδρυσή τους το 1836, τα Αρσάκεια Σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα η ιδέα και η υλοποίηση της διοργάνωσης του Αρσάκειου Δρόμου γεννήθηκε από την ανάγκη :


- να αναδειχθούν μέσα από τον αθλητισμό τα κοινωνικά και πολιτιστικά ιδεώδη (το ευ αγωνίζεσθαι, η αξία της προσωπικής υπέρβασης και η πίστη στην προσπάθεια με κανόνες), τα οποία αποτελούν μέρος των εκπαιδευτικών αξιών που υπηρετούν τα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.


- να εδραιωθεί η σχέση εκπαιδευτικών δράσεων με την κοινωνική προσφορά  καθώς και τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, όπως είναι η άθληση των ανθρώπων στα σύγχρονα αστικά κέντρα, ειδικά μέσα από συλλογικές δραστηριότητες.


-να δημιουργηθούν δεσμοί ευρύτερης συνεργασίας με εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς.


-να θεσμοθετηθεί μια μεγάλη αθλητική γιορτή, σημείο αναφοράς και συνάντησης για αποφοίτους, γονείς, μαθητές, δρομείς και αθλητές.


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το κοινωνικό πρόγραμμα του 2ου Αρσάκειου Δρόμου περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

1. Δράσεις ενημέρωσης για την εγγραφή νέων εθελοντών  δοτών  μυελού των οστών

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2ου Αρσακείου δρόμου που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με ανθρωπιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα, κατά την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, στον χώρο των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, θα βρίσκεται ομάδα από τον «ΣΥΛΛΟΓΟ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ  - ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ», με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με το κοινωνικό  έργο που επιτελούν, καθώς και την εγγραφή νέων εθελοντών  δοτών  μυελού των οστών. Σας προσκαλούμε να  επισκεφθείτε το περίπτερό τους.

 

2. Πρόγραμμα Συλλογής και Επαναναχρησιμοποίησης Αθλητικών Παπουτσιών - «Άστα να τρέξουν ξανά»

Στα πλαίσια του 2ου Αρσάκειου Δρόμου, τα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία σε συνεργασία με τον φορέα «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», διοργανώνουν το εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών.

Ο 2ος Αρσάκειος Δρόμος και τα Αρσάκεια Σχολεία θέλοντας να στηρίξουν συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και να αναδείξουν ζητήματα κοινωνικής ευθύνης, προτρέπουν τους δρομείς, ενήλικες και παιδιά να συμβάλλουν με μια απλή κι ανέξοδη χειρονομία σε ένα σημαντικό κοινωνικό πρόγραμμα. Η δράση ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» της ‘Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο’, αποτελεί μια δράση θεσμό που έχει την αφετηρία της και εφαρμόστηκε για πέντε συνεχή έτη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ενώ μετέπειτα ακολούθησε η εφαρμογή της σε αρκετά σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Η ιδέα της πρωτοβουλίας αυτής - μέσω της οποίας μόνο το 2016 συλλέχθηκαν και προωθήθηκαν περίπου 4000 ζευγάρια παπούτσια-στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουν όλοι την ίδια δυνατότητα να αγοράσουν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, όμως όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην άθληση.

Όλοι μαζί μαθητές, αθλητές, θεατές, και λοιποί συντελεστές της διοργάνωσης ανεξαρτήτως ηλικίας συμμετέχουμε στη δράση φέρνοντας και προσφέρονταςτην ημέρα του αγώνα σε σηματοδοτημένο σημείο συλλογής πλησίον της εκκίνησης αθλητικά παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά) ανεξάρτητα από το μέγεθος. Υιοθετούμεκαι συνεισφέρουμε στο πρόγραμμα συλλογής και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών«Άστα να τρέξουν ξανά». Το πρόγραμμα φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ). Είναι μία πρωτοβουλία συγκέντρωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών προωθώντας τα για επαναχρησιμοποίηση με κύριους αποδέκτες κοινωνικές δομές δήμων (κοινωνικές ιματιοθήκες, κοινωνικά παντοπωλεία) της χώρας τους αλλά και δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Έτσι λοιπόν ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι επαναχρησιμοποιούνται από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. 

 Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια τα οποία ...

• Δεν έχουν τρύπες

• Τα πέλματα δεν έχουν φθαρεί ή ξεκολλήσει

• Δεν έχουν άλλες αισθητικές αλλοιώσεις

Συλλέγουμε τα αθλητικά παπούτσια σας, αν πραγματικά:...

• εξακολουθούν να έχουν «ζωή μέσα τους»

• είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, και μπορείτε να τα αποχωριστείτε

Τα παπούτσια σας θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις της Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο όπου και θα γίνει διαλογή βάσει της κατάστασής τους και κατανομή τους ανά μέγεθος. Στη συνέχεια θα συσκευαστούν και θα προωθηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς οι οποίοι τα διαμοιράζουν στους συνανθρώπους μας.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ο 3ος «Αρσάκειος Δρόμος» διοργανώνεται την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στις 09.00 το πρωί. Είναι ένας δρόμος ανοικτός σε όλους όσοι θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε μια αθλητική γιορτή των Αρσακείων Σχολείων.


Ο 3ος «Αρσάκειος Δρόμος» θα περιλαμβάνει διαδρομή 5 χιλιομέτρων, με αφετηρία και τερματισμό τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης,δυναμικό βάδην 5 χιλιομέτρων στην ίδια διαδρομή  και αμέσως μετά αγώνα δρόμου 900 μέτρων μέσα στις εγκαταστάσεις των Σχολείων, για μαθητές 8-12 ετών. Το κόστος συμμετοχής για τους δρομείς των 5 χιλιομέτρων και για το δυναμικό  βάδην θα είναι 5 ευρώ για τους μαθητές Γυμνασίου, 10 ευρώ για τους μεγαλύτερους μαθητές και τους ενήλικες. Το κόστος συμμετοχής των μαθητών του Δημοτικού για τον δρόμο των 900 μέτρων θα είναι επίσης 5 ευρώ.

Από τις 12 Ιουλίου θα μπορείτε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα του αγώνα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.arsakeiosdromos.gr, στην οποία θα αναρτώνται πληροφορίες για τον αγώνα και μέσω της οποίας θα γίνεται η εγγραφή των δρομέων και η καταβολή του τέλους συμμετοχής.