Το Πρόγραμμα Εθελοντισμού της διοργάνωσης αποσκοπεί μέσα από τις δράσεις του να ενισχυθεί  και να διαδοθεί η ιδέα της συμμετοχής και της κοινωνική προσφοράς.

Ο εθελοντισμός είναι ιδιαίτερα σηµαντικός τόσο για τα άτοµα όσο και για την κοινωνία. Δεν είναι υποχρεωτικός, δεν αµείβεται οικονοµικά, και ωφελεί την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη.

 

Στόχος  του Προγράμματος Εθελοντισμού της διοργάνωσης είναι η δημιουργία μιας μοναδικής ομάδας εθελοντών που θα συμβάλλουν, μέσα από τις θέσεις που θα αναλάβουν στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους δρομείς, στη διάδοση  της αξίας της ανιδιοτελούς συμμετοχής και της ενασχόλησής με δραστηριότητες που ικανοποιούν τις ανησυχίες τους.

Στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού προσδοκούμε οι εθελοντές μας να αποκτήσουν μοναδικές εμπειρίες, να γίνουν συνταξιδιώτες του πολιτισμού και της αθλητικής ιστορίας μας. Μέσα από την υπερπροσπάθεια των δρομέων που συμμετέχουν σε αυτή τη μοναδική διαδρομή θέλουμε οι εθελοντές μας να προσφέρουν απρόσκοπτα και να απολαμβάνουν δημιουργικά το αποτέλεσμα της προσφοράς τους.

Οι έμπειροι εθελοντές του προγράμματός μας, αγκαλιάζουν τον εθελοντισμό καθολικά και χωρίς αποκλεισμούς. Μέσα από τις δράσεις που αναλαμβάνουν γίνονται πιο ανεξάρτητοι, πιο θαρραλέοι και ανοιχτόμυαλοι,δημιουργώντας ευκαιρίες για συμμετοχή, κυρίως όμως, αναπτύσσονται δημιουργικές μορφές συνεργασίας, συνεισφοράς, και αλτρουισμού. Οι εθελοντές αναγνωρίζουν την πολυμορφία του εθελοντισμού,αλλά και τις αξίες του.

Εθελοντισμός σημαίνει Θέληση και είναι Στάση Ζωής!